Produk Kurus untuk Ibu Yang Menyusukan Anak @ Breastfeeding Mom

Hari ini nur nak share tentang testimoni BIOS LIFE SLIM dan BREASTFEEDING MOTHER dari one of our team CepatKurus - Sara 


Dari gaya penceritaan, beliau seorang yang gigih & bersemangat...jom baca selanjutnya :

***********************************************************************

Hi semua!

hari ni saya nak kongsikan pengalaman saya menggunakan Bios Life SLIM... i am a breastfeeding mother to a 16 month old son... mula2 masa susu tengah meriah, memang saya cepat kurus... masa pregnant, berat saya naik 10 kg... and i lost it in the first two weeks! memang best breastfeeding ni... badan bole kurus naturally dan saya bole makan ikut suka! yeayy!!

tapi, apa yg terjadi 6 bulan kemudian adalah, cik P mula menjengah.... maka start dari situ susu production saya merudum... hingga sampai satu tahap dah takleh pump pun! gunalaa nenek moyang freestyle meestyle bagai... susu hanya ada bile anak saya nenen direct saje... SEDIH! maka saya pun dengan berat hati top up dgn formula....  ini kerana anak saya taknak minum frozen EBM yg masa tu ada 22 botol lagi... (dan semuanya lebih kurang 4-5oz sebotol!!) huhuhuhuhu... saya sedih sangat... tapi nak buat mcm mana.. saya terpaksa.... 

lepas tu, sebab dah terbiasa makan banyak masa fully breastfeed kan... maka berat badan pun naik... memang tak perasan... mula2 naik setengah kilo, lepas tu 1 kilo.... tau2 je dah jadi 8kilo!! OMGGGG!! saya panik! tapi at the same time mencari2 produk di pasaran yg bole diambil oleh partly breastfeeding mother... yelaa.. nak kurus tapi takmo effect susu yg memang dah tak berapa nak ada ni... oh ye, saya masih berazam menyusukan anak saya hingga 2 tahun walaupun top up dgn formula! ;D

sampai satu tahap, saya malu nak amik gambar... saya malu nak jumpa kawan2.... saya malu nak pegi wedding.... sebab anak baru satu, badan dah kembang setaman! bile saya luahkan pada husband, dia kata, "no laa... i tak penah pun cakap u gemuk" - ayat standard para suami... ye laa... now cakap mcm ni... nanti2, kita tak tau kan?? saya jadi tension... mcm mana saya release tension?? saya pegi shopping! tudung sepuloh hinggit pun jadi laa... asalkan shopping!

ada satu hari tu, husband dapat wedding invitation dari kawan sekolah dia.... (fyi, bini2 kawan2 sekolah dia semua adalah trophy wife ye... trophy wife = kaya + cantik + bergaya + kurus!) maka saya lagi lah tension!!! OMG OMG!! FYI, husband saya memang maintain je dari dulu sampai sekarang tak berubah pun... dari sebelum kawin sampai now sama jeee.. perut buncit sikit je, tak nampak pun! jadi kawan2 dia memang selalu tegur saya, "Redza maintain je... what happened to u??" (ada juga yg tak cakap betul2, tapi dari pandangan mata, saya dah tauuuuu!!) huhuhuhu lagii...

so, we finally went to the wedding... sampai kat sana, saya bertemu kawan2 sekolah dia n one of them introduced this product to me.... Tony nama dia... bila saya tanya detail, berapa harga, mcm mana nak minum semua... saya tergamam sebab utk bulan pertama, set detox utk bf mothers + SLIM = RM577!! OMG OMG OMG!! saya mintak husband belikan... tapi dia cakap, MAHAL! so, saya cakap kat Tony, "takpe... aku guna duit sendiri"... so saya pun kumpul duit.... next gaji tu saya beli terus! 

so saya start consuming Clearstart30 Detox + Slim... lepas 2 hari mengambil Detox, tetiba saya rasa susu saya banyak! WOW!! sebab setelah sekian lama, saya tak rasa "gesa" masa df anak saya, hari tu, i felt that RUSH again! dan anak saya pun seronok nenen sebab susu banyak! lepas 10 hari, saya hilang 4 inci!! WOW lagi!!dan saya rasa sangat ringan!! saya pun cubala baju2 lama2 yg dah ketat2 tersimpan dlm almari tu.... eh, dah muat! yeayyyy!!! saya sangat happy! (oh ye... sebelum ni, pinggang saya 38 inci sebab saya gemuk mcm buah pear terbalik! gemuk dari atas sampai perut... punggung ke bawah ok!)

ok, mula2 saya pun tatau mcm mana Allah bole bukakan hati saya memilih Bios Life SLIM ni sedangkan banyak gilerrrr produk2 kurus yg di pasaran.... dah la tak penah dengar namanya! haihhh... tapi, inilah sebab2 mengapa saya memilih Bios Life SLIM :

1. Bole diambil oleh ibu yg breastfeef!! (SAYA LA TUUU)

2. TAKDE PANTANG MAKAN! - tapi kalau kawal makan, lebih cepat kesannya!

3. Ia telah dipatenkan = maka TIADA produk seumpanya di dunia... sebab kalau orang tiru, bole kena saman - patutlaa tak penah dengar...

4. Ia adalah FOOD BASED product yg berjaya masuk ke Physian Reference Desk (PDR) - kalau sape doctor dia tau la ini apa... doctors gunakan PDR ni sebagai guideline, ubat apa / product apa bole prescribe kepada patients.... doctors in the US telah mula prescribe Bios LIfe utk patients with obesity, high cholesterol dan diabetis

5. Ia mudah untuk diminum!! hanya satu sachet 10-15 minit sebelum lunch n sebelum dinner! dan makanlah macam biasa...

6. Rasanya sedap! (ye, saya tak bole tahan kalau rasa tak sedap plisss!!) mcm air oren sunkist tuuuu...

cukup 6 sebab2 ni yg membuatkan saya suka Bios Life SLIM ni dan hari ni saya nak kongsikan dengan anda semua.... gambar kat bawah ni, gambar saya... yes, i am still a work in progress... i have to admit, these things take time... it really depends on our body.... saya baru masuk kotak ke-3... my third month.. tapi saya suka sebab hari2 saya bole makan nasi lemak sebagai breakfast... lunch n dinner pun makan mcm biasa... yg beza nya cuma saya tak mengkudap-kudap (munching) lagi.... dan saya minum BANYAK AIR... naturally, saya rasa haus dan nak minummmmm jee.... hehehe.... saya berazam nak kurus macam masa kawin dulu... which is a loooooonggg way to go... tapi kerana saya percayakan produk yg bagus ini, saya akan bertabah! CHAIIYOOOKKK!!
********************************************************

Kepada Breastfeeding Mom ...dont worry, BIOS SLIM takkan mengganggu produktiviti SUSU IBU anda..& insya allah, pengambilan Bios SLIM akan menggalakkan penyusuan susu ibu ..

Insya Allah,

Berminat dengan Pakej Breasfeeding SLIM30 & Breastfeeding SLIM90 ?? 

Pakej 4 : Breastfeeding Slim30

Pakej 30hari untuk ibu-ibu selepas bersalin juga disediakan. Pakej ini boleh diambil selepas dari 6jam melahirkan anak. Dapatkan kembali bentuk badan sebelum ini dengan Bios Life Slim


1 kotak Bios Life Slim (1bulan, 60 peket, 2x sehari)
1 Lifiber (1 bulan)
1 Paraway Plus (1bulan)
1 Chlorophyll Powder 
1 Shaker
 Harga Asal : RM 755 / Harga Promosi : RM 641 (Semenanjung Malaysia)
 Harga Asal : RM 790 / Harga Promosi : RM 672 (Sabah/Sarawak)

Pakej 5 : Breastfeeding Slim90

Pakej 90hari untuk ibu-ibu selepas bersalin juga disediakan. Pakej ini boleh diambil selepas dari 6jam melahirkan anak. Dapatkan kembali bentuk badan sebelum ini dengan Bios Life Slim

3 kotak Bios Life Slim (3bulan, 180 peket, 2x sehari)
1 Lifiber (1 bulan)
1 Paraway Plus (1bulan)
1 Chlorophyll Powder 
1 Shaker
 Harga Asal : RM1,460 / Harga Promosi : RM1,241 (Semenanjung Malaysia)
 Harga Asal : RM 1,530 / Harga Promosi : RM 1,301 (Sabah/Sarawak)

Malu untuk call .... SMS
Nak jimat kredit sms ... boleh WHATAPPS 016-4442134
Malu nak call/sms/whatapps ??? EMAIL pun boleh ke : norazlinanajib@gmail.com

Saya memang SUKA SHARING sesuatu yang bermanfaat, yang baik pada saya....insya allah, anda juga akan dapat manfaatnya :

No comments: